Kiertuepäiväkirja

Putkinotko kiertueella Savossa

Tuomas Partanen, 21.7.2012 |

Viiden päivän aikana Putkinotko nähtiin viidellä paikkakunnalla. Kuudesta näytöksestä  noin 1,35 nähtiin ulkona, loput sisätiloissa. Tuo 0,35 on tuottajan virhearvio sateiden liikkeistä sunnuntain 15.7. iltanäytöksestä. Esityksen alussa paistoi aurinko, mutta noin venematkan kohdalla taivas repesi ja alkoi satamaan voimakkaasti. Tuli todistettua sekin, että tarvittaessa lavasteemme siirtyvät kymmenessä minuutissa sisätiloihin ja esitys voi jatkua. Sääolosuhteista mainittakoon, että päivänäytös näyteltiin upeassa auringonpaisteessa.

Maarianvaaran nuorisoseurantalo 15.7.2012. Vasemmalla päivänäytös, jonka väliajalla oli arpajaiset. Oikealla kuva iltanäytöksestä.

Keikka-automme on kiidättänyt meitä pitkin Pohjois-Savoa tämän viikon. Karttulan teatteri Hermanni tarjosi perinteisesti hyvän paikan meidän olla ja esiintyä. Vanhassa navetassa sijaitseva näyttämö piti sateetkin loitolla. Putkinotkon Karttulassa nähnyt Saara Koskinen kirjoitti Facebookissa näin: ” Olipa muhevan mukava esitys: KIITOS hyvästä mielestä, jonka meissä katsojissa saitte aikaan!” Ennen Karttulan esitystä Erkki Räsänen kävi Yle Savossa esittelemässä Päivölän sävel -yhtyeen uutta albumia sekä kertomassa Maarianvaaran kesäteatterin kuulumisia yleisemmin.

Putkinotko Eräveikkolassa.

Tuusniemen Laukansalossa sijaitseva Eräveikkola oli teatterillemme entuudestaan tuntematon paikka, joka löytyi hyvin idyllisen reitin varrelta. Eräveikkolassa on pidetty varmasti peijaisia ja tansseja useiden kymmenien vuosien ajan, mutta nyt tarjolla oli kesäteatteri-esitys. Sateen uhka oli koko ajan päällä, mutta niin oli kattokin. Ihmiset löysivät paikalle. Hyvä niin.

Siilinjärvi, Kuuslahden nuorisoseurantalo

Siilinjärven Kuuslahdessa olemme vierailleet useiden vuosien ajan. Sää oli jälleen sateinen, joka ei haittaa esiintymistä sisällä, mutta lähistöllä pyörivä ukkonen lisäsi omanlaisen jännityksensä. Sisätiloissa tarvitsemme valaistusta näyttämöllä ja kyllä kahvi maistuu paremmalta kuumana. Sähköt olivat menneet poikki tien toiselta puolelta, mutta meillä oli kaikki hyvin. Kuuslahdessa kahvituksia hoitanut nainen on nähnyt kaikki kesäteatterimme esitykset lähivuosien aikana ja hänen mielestään Putkinotko oli ”paras tähän mennessä”. Erityiskiitos järjestäjille letuista ja makkaroista! Yöksi matkasimme jälleen Maarianvaaraan.

Pieksämäki, Kulttuurikeskus Poleeni

Ohjaaja Juhani Joensuun kotipaikkakunnalla, Pieksämäellä olemme myös vierailleet usean vuoden ajan. Esityksen piti olla tänäkin vuonna Iso-Pappilan pihalla, mutta sateenuhka oli niin suuri, että päätimme esittää Putkinotkoa Kulttuurikeskus Poleenissa. Eihän tuo hulppean suuri näyttämö pehmeillä tuoleilla tuonut sitä perinteisintä kesäteatterifiilistä, mutta tunnelmallinen ilta saatiin silti aikaan. Pieksämäeltä matkasimme takaisin Maarianvaaraan, josta joukkomme hajaantui Pohjois-Karjalaan viettämään parin päivän viikonloppuvapaita. Perjantaina Timoi Munne oli mahdollista bongata YLE Pohjois-Karjalan taajuudelta kertoilemassa pestistään Maarianvaaran kesäteatterissa.

Kiertueemme jatkuu sunnuntaina Outokummussa, jonka jälkeen luvassa on esitykset mm. Iisalmessa ja Tulenliekissä.

Putkinotko-näytelmän esitykset ovat nyt puolessa välissä, joten tulkaahan ihmiset katsomaan esityksiä ja esityksen jälkeen juttusille. Sateella esiinnymme sisätiloissa.

Tuomas Partanen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress