Kiertuepäiväkirja

Putkinotko kasvaa Maarianvaaraan

Sakari Saikkonen, 8.6.2012 |

Näin on taas kevät koittanut Maarianvaaran nuorisoseurantalolle ja se on ottanut lämpimään (ainakin henkisesti, joskin toukokuun loppupäivinä sisälämpötila saattoi olla hyytäväkin) syleilyynsä maailmalta palaavat teatterilaiset. Maanantaiaamuna 28.5. seurantalon ulonäyttämön katsomoon kokoontui lukuharjoitukseen ohjaaja-Joensuun johdolla monivuotisia kesämaarianvaaralaisia: Anneli Mahlamäki, Saara Saastamoinen, allekirjoittanut, kylän oma poika Räsäs-Erkki, sekä uutena tulokkaana teatterin rivistöihin Timoi Munne, joka on kyllä seurantalon näyttämöltä tuttu menneiden vuosien Folkswagen-orkesterin keikalta.


Maarianvaaran kesäteatterin katettu ohjaamo

Erkki oli jo nohevana valmistellut näytelmää edeltäkäsin muokaten näyttämön lähipuustosta materiaalia lavastukseen. Lavastus oli alkuviikosta lähinnä röykkiönä, mutta alkoi päivien edetessä jo saada jonkinlaista muotoa ja hahmoa.


Lavastusmateriaali ennen muotoilua, ei enää luonnon tilassaan, mutta melkein

Perjantaina joukkoomme liittyi vielä Helka Periaho, joka muistettaneen parin vuoden takaisesta Nummisuutarit-näytelmästä. Ja näin oli näyttelijäkatras kokoon ajettu. Edellämainittujen lisäksi Putkinotkoa ovat tekemässä tuotantopuolella Henry Räsänen ja Tuomas Partanen, sekä lukuisat kyläläiset.

Ensimmäisen viikon aikana päästiin kahlailemaan näytelmätekstiä läpi ja tunnustelemaan sen sopivuutta niin ulko-, kuin sisänäyttämöllekin. Jotkut näytelmän henkilöt alkoivat jo saada jonkinlaista hahmoa, mutta vielä on paljon askarreltavaa ennen kolmen viikon päästä koittavaa ens’iltaa.


Seurue pullakahveilla Luikon baarissa, kotimatkalla puvustuksenhankintaretkeltä.

Sakari Saikkonen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress