Kiertuepäiväkirja-arkisto

Tulitikkuja lainaamassa

2010

Kiertue polkaistiin käyntiin siis ti 6.7. Juuasta ja on jatkunut Säyneisten kautta Nilsiään. Välillä pyörähdetään esiintymässä kotona Maarianvaarassa kunnes uusi viikko vie matkaa Pieksämäelle ja edelleen Tohmajärvelle, Vuonislahteen ja Lehmoon.

Kiertueen tunnelma on ollut yhtä lämmin ja aurinkoinen kuin itse kesäkin.Kotimatkoilla keikka-auton ”ikkunat auki” -ilmastointi kuivattaa niin hikiset esiintymisasut kuin märät uimapuvutkin – tavoitteena on uida jokaisen esiintymispaikan läheisyydessä.

 


Kiertuetyöskentely on mitä oivallisin tapa viettää kesää. Mikäs sen eksoottisempaa, kuin lähteä napakan kokoisella joukkiolla ajelemaan kotoista Itä-Suomea ja katsella komeita maisemia auton ikkunasta, lavalta ja lavan takaa. Kaunista katseltavaa on myös leppoisasti kesäiltaa viettävä, hymyilevä yleisö.

 
Kesä on kulkenut niin, että matka ja käsiohjelmat ovat taittuneet myös Siilinjärvelle, Karttulaan, Kiteelle ja Sonkajärvelle. Maanantaina 26.7. oli viimeinen kotiottelu ja naapuripitäjän amfiteatterissakin on vierailtu kahteen otteeseen.Vaihtuvat esiintymispaikat ovat säilyttäneet esittämisen ilon raikkaana. Auringon lisäksi on nautittu vedestä; niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Uintitavoitteessa on pysytty. Aina mahdollisuuden tullen on uitu; joskus jopa väliajalla on ehtinyt molskahtaa!

 

Viimeisen kiertueviikon aikana lainattiin tikkuja vielä Leppävirralla, Iisalmessa ja Kesälahdella ennen kun lainaaminen loppui Ilomantsin Möhkössä sunnuntaina 1.8.

Kesä 2010 ja Tulitikkuja lainaamassa -kiertue on ollut lämmin, ellei jopa polttava elämys. Suuret kiitokset elämykseen osallistuneille – toivottavasti tavataan taas ensi kesänä!

Leena Vähäkoski
 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress