Kiertuepäiväkirja

Lipunmyyjän kanssa saa puhua – jos aikaa on

Tuomas Partanen, 11.7.2013 |

Toinen kesäni tuotantoassistenttina Maarianvaaran kesäteatterissa. Ennenkin on mukana pyöritty, mutta tämä on mielenkiintoinen paikka toimia tässä yhteisössä. Ehdottomasti hienoimpana asiana koen mahdollisuuden tavata paljon ihmisiä. Tapaan suurimman osan teistä ja heistä vain hyvin pienen hetken ajan – kun raha vaihtaa omistajaa. Toisien kanssa ehdin juttelemaan pidempäänkin.

lipunmyynti_outokumpu

Iso osa kesäteatterissa kävijöistä on ikäihmisiä. Koen ikäihmisten kanssa jutustelun velvollisuudeksi. On mukava rupatella varttuneempien, elämän koulussa harjaantuneempien veteraanien kanssa. Jos juttusille on aikaa, rupattelemme säästä, paikallisuudesta tai Maarianvaaran kesäteatterista. Toki minä omasta työpaikastani puhun mielelläni. Kerron ihmisille näyttelijöiden taustoista ja aikaisempien vuosien yleisömääristä, esiintymispaikoista, kiertueella sattuneista kommelluksista ja siitä miten yleisöä on riittänyt (no tänä vuonna on riittänyt).  Mukavaahan niistä on rupatella ja ihmiset tykkäävät kuunnella.

Tämän kesän asiakkaista olen pannut merkille yksinäiset varttuneemmat herrasmiehet (naispuoleiset vastaavat, eli mummot käyvät kesäteatterissa muutenkin). Näytelmän ollessa Maiju Lassilan komedia ”Kun lesket lempivät” on mieleeni tullut usein asia ”ovatko miehet lähteneet hakemaan vinkkejä?” Näytelmässähän leskimies Simo Kämäräinen lähtee puhemiehen kanssa etsimään naista Kämäräiselle. No se siitä, miettiä saa ja naimakauppaan vinkkejä hakee meistä ihmisistä varmaan moni. Tutkimuksien mukaan meistä suomalaisista 40% kuitenkin asuu yksin. Toisaalta voihan olla, että ihmisiä tutkailee eritavalla. Jos olet ostamassa jotain tietyn merkkistä autoa, huomaat liikenteessä samanlaiset hetkessä.

Ja myönnettävä on, että kyllä tästä näytelmästä saa vinkkejä ja virikkeitä omaan elämään myös kolmekymppinen kaupunkilainen sinkkumies. Niin antaumuksella Kämäräinenkin lausua paukuttaa runoa rakkaalleen näytelmässä.

tussi_rikkarannassa_500x

Tämmöinen kirjoitus tällä kertaa. Käykään lippuluukulla ja tulkaa ajoissa, niin ehditään haastelemaan.

Tuomas Partanen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress