Kiertuepäiväkirja

Kotiteatteri

Niko Taskinen, 9.8.2011 | 2 kommenttia

Allekirjoittaneelle kävi juuri niin kuin monelle muullekin keski-ikää lähestyvälle perheenisälle; toin huomaamattani työt kotiini. Tällä kertaa tosin se oli vain iloinen asia. Päivämäärä 27. päivä heinäkuuta Herran vuonna 2011 jää ikuisesti mieleeni. Maarianvaaran Kesäteatteri vieraili tuolloin Ranta-Toivalassa Hirvolanniemen tilalla, lapsuudenkodissani. Oli kertakaikkiaan uskomaton tunne näytellä pihassa, missä on lapsuutensa juossut.

Vierailumme toimi samalla Ranta-Toivala – Uuhimäen kylätoimikunnan kesäjuhlana. Ja juhlijoita riitti! Talosta piti tuoda kaikki irtotuolit ja penkit, että kaikki saivat jotain alleen. Traktorin peräkärry toimi yhtenä katsomona. Traktorin katollekin könysi eräskin velimies. Paikalle tuli lopulta lähes 200 ihmistä. Meijän pihhaan! Ainakin allekirjoittaneelle  tämä oli kesän ehdoton kohokohta. Yleisössä perhe, ystävät, tutut ja kylänmiehet!

Suuuuuurkiitos Perheelleni ja kylätoimikunnalle mahtavista järjestelyistä. Nämä mainiot ihmiset hommasit paikalle kaiken huusseista lähtien! Hommasivatpa mainion säänkin, vaikka aamupäivällä ukosti ja satoi kaatamalla. Aurinko paistoi helakasti ja pääskyset lentelivät päiden yllä.

Maarianvaaran Kesäteatteri jätti jälkensäkin. Hirvolanniemen pihapiiriin nousi uusi ulkorakennus ensimmäisen kerran melkein kolmeenkymmeneen vuoteen: Huussi de Lux, heti siellä navetan takana. Tervemenoa hädän yllättäessä…

”Aikokaapa minne hyvänsä, niin sinnehän se teidätkin riipaisee. Riipaisipahan minutkin!”

Niko Taskinen
 

2 kommenttia

 1. Pentti Rissanen kirjoitti:

  Kiitokset Niko, Riikka & koko poppoo vierailustanne kylällemme. Illasta tulikin oikein kyläjuhla, sen osoitti paikalle saapunut väkimäärä! Kaikki osaset loksahtivat mukavasti paikalleen. Palaute oli kertakaikkiaan positiivista kaikilta mukana olleilta. Muistelipa monikin vielä päivien jälkeenkin illan menoa ja Ahon tekstin tulkintaa.
  Kuullun ymmärtämisessä ei läsnäolleilla ollut vaikeuksia ja ikääkin oli nauru pidentänyt monen kohdalla.
  - Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä sytykkeitä löytyy tulevalle suvelle?

  • Niko Taskinen kirjoitti:

   Kiitoksia samoin ja roppakaupalla.

   Ensi kesän näytelmästä ei ole vielä muuta tietoa kuin se, että se tulee olemaankin juhlanäytelmä! Tulevana suvena juhlitaan Maarianvaaran Nuorisoseuran 100- vuotista teatterihistoriaa ja kymmenettä toimintavuotta ammattiteatterina. Ja tietenkin juhlanäytelmän on tarkoitus lähteä kiertämään Itä-Suomea, joten toivottavasti näemme vuoden päästä Hirvolanniemessä samoissa merkeissä!

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress