Kiertuepäiväkirja

Kiertueteatteria Suomen suveen

Tuomas Partanen, 5.7.2013 |

Ensimmäinen kiertueviikko on nyt takana ja hulppea on ollut aloitus. Porukkaa on riittänyt ja ilmoja pidellyt juuri sopivasti. Olemme esiintyneet taivasalla, sisällä ja katoksen suojissa. Välimallikin on ollut, jossa katsojat ovat katoksessa – näyttelijät taivasalla.

Asiaan.

Mikko Lauronen kirjoitti tuossa aiemmin Nilsiästä ja Rikkarannasta (joka paikkana ja hetkenä tulee jäämään ikuisesti mieleen). Meillähän keikkareissut menee suunnilleen silleesti, että matkustamme – roudaamme – näyttelijät käyvät ohjaajan kanssa laulut ja liikkumiset lävitse – syödään eväitä – lämmitellään. Esityksen jälkeen pakataan tavarat, suunnitellaan yhteisesti seuraava päivä ja matkataan yöpaikkaan, joka yleensä on Maarianvaaran vanha kyläkoulu.

honkavaara_katsomo_500x

Outokummun jälkeen matkamme johti Honkavaaran perinnepihan kesäteatteriin Honkavaarassa. Varauksia oli hyvin, mutta että koko katsomo saataisiin täyteen yleisöä. Oli iloinen yllätys. Monisatapäinen yleisö toi myös omanlaisen otteen, kun nauru ruokkii naurua. Yleisö suorastaan mylvi. Loistava yleisö.

Vielä iltamyöhällä Pyhäselästä palattaessa allekirjoittanut kävi katsastamassa matkan varrella Timoi Munnen isännöimää Taipaleen Valistustaloa, jossa seuraavat esiintymiset pidettiin. Jätimme samalla sinne valmiiksi peräkärryllisen tavaraa.

Torstaina vietimme Viinijärvellä koko päivän. Kaksi näytöstä kunnialla läpi. Kyllä se ihan työstä käy. Ja tähän kasaan sitten vielä kuvia.

valistustalo2Miehet kokeilevat miten tämä tila soi.

valistustalo1 Alkulaulu päivänäytöksessä. Myös tuottaja Räsänen kuvassa.

valiaika_valistustalollaYleisöä väliajalla.

miehet_valistustalon_takana_vishyllaNäyttelijät väliajalla.

henry_viinijarvellaTuottaja Henry Räsänen.

 

timoi_vesihommissaTimoi Munne laittoi kahden esityksen välissä pihapiirissä olevan savusaunan päälle. Vesi kulki letkussa tähän asti.

Tavaroiden liikahdettua paikoilleen meitä helli savusauna, ketkä siihen vielä jäi. Osa suuntasi jo kulkunsa vapaalle. Raukeana oli mies ratin takana Maarianvaaraan iltamyöhällä ajellessa. Nyt on retkueellamme kolme päivää vapaata ja maanantaina ”tienpäälle vain”. Seuraavat pysähdyspaikkamme ovat vapaasti ”suomennettuina” Vuonislahti, Outokumpu, Tohmajärvi, Siilinjärvi, Maarianvaara sekä Karttula.

Tulkaahan pistäytymään. ”Tunnetusti nauru pidentää ikää”.

tussi_tuotantoassistentti

Ps. Kiertueaikataulu tästä ja Facebookin tapahtuma tästä.

Pps. Honkavaarasta vahingossa lähti mukaan järjestävän organisaation piuhakela. Oli samanlainen kuin meillä. Se palautetaan ensitilassa!

Tuomas Partanen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress