Kiertuepäiväkirja

Oodi Pieksämäelle

Niko Taskinen, 25.7.2011 |

Kuuslahti, Pieksämäki, Puhos, Kontiolahti, Outokumpu… Välissä pari kotiesitystä. Kyllä on kiskoja kulutettu. Iso Kiitos kaikille kyytiin könynneille! Menneistä seisakkeista on tässä yhteydessä kuitenkin pakko nostaa esiin Pieksämäki.

Pappilan aurinkoisten esitysten perinnettä rumasti uhaten sadepilvi se yritti tulla päälle, vaikka vaikea sitä oli todeksi uskoa. Mieli mustui taivaan tahtiin. Tuntia ennen esitystä alkoi sitten ropista ja kunnolla. Vain Iki pysyi lujana: ”Kyllä se loppuu ennen seihtemää.” Ja totteli se taivas palkittua journalistia; viittä minuuttia vaille loppui sade.

Pilvi piti itsensä koossa aina toisen puoliajan lopulle saakka, kunnes repesi uudestaan kuin tilauksesta. Matin ja Liisan kostea paluumatka sai lähes sekunnilleen ajoitetun erikoistehosteen. Kertojan repliikki ”Ja sitten alkoi sataa” oli harvinaisen hyvin paikallaan. Yleisö ja esiintyjät saivat kokea sen parhaan laatuisen yhteisen naurun, mikä on mahdollista vain teatterissa. Myös kuuron kesto oli mitoitettu esityksen mukaan. Sade loppui näytelmän viimeisen repliikin aikana.

”Eipähän tuo tuohon vaikuttanut. Paudanhan se kuitenkin antoi.”

Toinen samanaikainen sattuma ei yleisöön asti välittynyt. Juuri sillä hetkellä kun sade ja Korventaustan Matin laskuhumala alkoi, alkoi  näyttelijän hatun alla myös järkyttävä päänsärky. No, eipä tarvinnut heikkoa oloa juuri näytellä.

Laatuyleisöä Pieksämäellä oli jälleen kerran säällisiä penkkejä enemmän. Iso kiitos kaikille Teille, jotka Pappilan pihaan taas kerran eksyitte. Ensi vuonna nähdään!

Niko Taskinen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress