Kiertuepäiväkirja

”Nämä laudat ne on nähny enemmän maailmaa kuin Korventaustan Matti”

Jutta Kokkonen, 18.8.2011 |

Näin totesi Taskisen Niko kun Rautatien lavastuksia pystytettiin viimeistä kertaa tämän kesän osalta yli viikko sitten keskiviikkona. Vasta aluillaan ollut pitkä kiertue oli jossain välissä loikannut puoliväliin ja nyt jo viimeiseen esitykseensä. Ilmassa oli aistittavissa hyvämielistä haikeutta. Monta hyvää ajatusta ja kokemusta koettiin tänä kesänä ja paljon jäi vielä takataskuun tulevallekin kesälle.

Tilastollisesti kiertue sisälsi vähintäänkin 3000 ajokilometriä hulppealla bussillamme, yli 4000 Rautatien nähnyttä katsojaa, joitakin kiloja porkkanoita ja leipää, useita eriä Shanghaita matkankuluksi sekä kaksi vieraskirjaa. 27 esityksestä 19 oli ulkotiloissa ja sadetta uhmattiin ainakin Pieksämäellä, Lieksassa ja Maarianvaarassa. Iisalmen Mansikkaniemessä esiintymistila muistutti pikemminkin kenttää kun taas esimerkiksi Kiteellä esitys pakattiin pienempään kokoon. Jokainen esiintymispaikka toi toisaalta omat haasteensa ja samalla oman säväyksensä joten melko uniikkeja esityksiä katsojat saivat kokea.

Usein ihmeteltiin ja kiiteltiin lavasteiden vähyyttä, kun ne olivat vain ”kolme laatikkoa ja se on siinä”. Kahdeksan ihmisen istuessa keikkabussissa ja sovitellessa raajojaan soitinten, esiintymisvaatteiden, eväiden ja valojen kanssa ei lavasteiden vähyys tuntunut kovin minimaaliselta.

 

Vaikka Rautatie pakattiinkin laatikoihin ja Matti ja Liisa jäivät nyt rauhassa Korventaustalle heinäntekoon, ei Maarianvaaran kesäteatteri täysin hiljene talviteloille. Ensi vuonna juhlimme, sillä silloin Maarianvaarassa tulee kuluneeksi 100 vuotta kesäteatteritoiminnan aloittamisesta josta vielä 10 vuotta on tehty ammattilaisten voimin. Kesän saunavuorot eivät vielä riittäneet ratkaisemaan sitä mitä ensi vuonna lavalla ja kiertueella nähdään, joten muutamat saunapuut tässä on varmaankin vielä lähdettävä tekemään.

Fröökynöiden sanoin yksinkertaisesti ”tack”. Kiitokset kaikille tästä kesästä. Erityisesti niille ahkerille talkoolaisille jotka eivät pelkästään Maarianvaarassa vaan myös monella muulla esiintymispaikalla huolehtivat väliaika tarjoilusta ja tapahtuman organisoimisesta. Ensi vuonna teitä kaikkia taas tarvitaan.

Jutta Kokkonen
 

Kommentointi on lukittu.

 

© 2011, Maarianvaaran kesateatteri    //    info (a) maarianvaaranteatteri.net    //    sivuin taitto: zacu </>    //    valokuvat: Pentti Sormunen et al.   //    WordPress